ارز کالاهای صادراتی به کشور برنگشته است
- شناسه خبر: 11793
- تاریخ و زمان ارسال: 21 آبان 1403 ساعت 13:29
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: در سال گذشته و سال جاری ارز کالاهایی که صادر شده به داخل کشور برنگشته است. بنابراین دولت با کاهش منابع ارزی روبرو است و مجبور شد از صندوق توسعه ملی و ذخیره بانک مرکزی برداشت کند. ولی اجرای لایحه بودجه به این شکل درست نیست.
علیرضا زندیان درباره لایحه بودجه عمومی سال آینده به موج گفت: من جزء موافقان کلیات بودجه بودم. در این لایحه باید براساس واقعیات عمل کرد. این لایحه یکپارچگی دارد که هیچ وقت چنین چیزی نداشتیم، بحث شناسه گذاری ردیف های بودجه مطرح است. ما برنامه هفتم را به عنوان سند بالادستی داریم که در این لایحه به جز چند موردی که من تذکر دادم از آن تبعیت کرده است. اما لایحه ابهاماتی هم دارد.
وی افزود: با توجه به شرایط تورمی کشور، در بحث نرخ تسعیر ارز و اینکه دولت ادغان می کند در لایحه معتقد به تک نرخی ارز هستم، ابهام وجود دارد. اما این قابل حل است. پور محمدی و رئیس بانک مرکزی در کمیسیون تلفیق اعلام کردند ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان را برای کالاهای اساسی و معیشتی درنظر گرفتیم ولی در برای حوزه صنعت ارز ترجیحی نداریم و ما منتقد این مسئله بودیم. همچنین دولت ۳۷ هزار تومان برای نرخ مبادله و ۵۵ هزار تومان هم برای نرخ آزاد ارز در نظر گرفته است که همین الان این رقم بیشتر است. اینها ابهامات حوزه ارز هستند که در کمیسیون می توان حل کرد.
نماینده مردم بیجار تصریح کرد: از طرفی در بحث صادرات کالاهای غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ تراز تجاری ما ۱۷ میلیارد دلار بود در سال جاری این رقم نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار رسید. این یعنی ارز کالاهایی که صادر شده به داخل کشور برنگشته است. بنابراین دولت با کاهش منابع ارزی روبرو است و مجبور است از صندوق توسعه ملی برداشت کند یا ذخیره بانک مرکزی بردارد که امسال ۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی و از ذخایر ارزی هم ۲ میلیارد دلار برداشت شد. ما نمی توانیم بودجه را به این سبک ببندیم.
زندیان تأکید کرد: در ماده ۵ فصل یک برنامه هفتم مردمی سازی اقتصاد مطرح است و رهبری هم امسال را به عنوان جهش تولید و مردمی سازی نامگذاری کرد. ولی در لایحه بودجه، بندی به این عنوان که زیرمجموعه مردمی سازی اقتصاد است، نیامده بود. من تذکر دادم و قرار است به عنوان پیشنهاد لحاظ شود و تسهیلاتی را برای تعاونی ها مخصوصا در مناطق محروم در نظر بگیریم. تعاونی ها نیازمند تسهیلات ارزان قیمت هستند تا در حوزه های سه گانه اقتصاد ورود پیدا کنند. اگر می خواهیم مردمی سازی اقتصاد را پیش ببریم، یکی از ابزارهایش همین تعاونی هاست و اینها نیازمند تسهیلات است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این مشکلات در کمیسیون تلفیق قابل است و دلیلی نداشت لایحه تصویب نشود و مجدد با ادبیات دیگری برگردد. زیرا زمان از دست می رفت. هرچه تقدیم لایحه به مجلس دیرتر رخ دهد، فرصت برای اصلاحات و اظهار نظر کمتر است. در دوره گذشته روز آخر می گفتند پایان سال است و سریع رای مثبت بدهید که بودجه نهایی شود. اما الان زمان زیادی برای بررسی داریم.