تمامی نیروگاهها با آمادگی 100 درصدی در حال تولید برق هستند
- شناسه خبر: 9406
- تاریخ و زمان ارسال: 24 تیر 1403 ساعت 16:04
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
معاون وزیر نیرو گفت: نیروگاههای جدیدی که قرار بود تابستان امسال وارد مدار شوند، با پیگیریهای بهعملآمده در مدار قرار گرفتند و بر همین اساس در بخش تولید آمادگی لازم برای تولید برق بهطور کامل وجود دارد.
به گزارش تسنیم، همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ارتباط با اقدامات صورتگرفته در دولت سیزدهم برای افزایش ظرفیت تولید برق گفت: با شروع دولت سیزدهم وزارت نیرو برنامهریزیهایی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت را بهعمل آورد تا بتوانیم با یکسری برنامههای مدون و مشخص ناترازیهای بهوجودآمده را ابتدا کنترل کنیم و سپس کاهش دهیم.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو در همین رابطه ادامه داد: کنار برنامههای سالانه و 4ساله که در قالب برنامههای کوتاهمدت و میانمدت اجرایی کردیم، همچنین تلاش کردیم برنامهای بلندمدت برای آینده صنعت برق در 20 سال آینده، داشته باشیم که تمرکز ویژه آن بهروی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی در خصوص برنامههای کوتاهمدت وزارت نیرو برای تولید برق توضیح داد: از ابتدای مهرماه سال 1400 برنامههای کوتاهمدت را با 100 اقدام اجرایی شروع کردیم و بهگونهای عمل کردیم که بتوانیم تابستان سال 1401 را تحت کنترل قرار دهیم و با کاهش ناترازیها شرایط خوبی را برای مصرفکنندگان رقم بزنیم.
حائری در ارتباط با جزئیات 100 اقدام راهبردی برای عبور موفق از اوج بار سال 1401 اضافه کرد: این 100 اقدامی که برای سال 1401 تعریف شد و برنامهریزی لازم بهعمل آمد ناظر بر بخش تولید، توزیع و مصرفکنندهها بود که خوشبختانه در نتیجه این اقدامات توانستیم تابستان سال 1401 را بدون مشکل پشتسر بگذاریم.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه با تجربیاتی که از 100 اقدام در عبور از سال اول دولت در بخش برق موفق عمل شده بود، برنامه دومی بهعنوان 140 اقدام از ابتدای مهرماه سال 1401 رقم خورد، افزود: با انجام این 140 اقدام که ناظر بر برنامههای تولید، مصرف و توزیع برق بود توانستیم اوج بار سال 1402 را نیز بهخوبی پشتسر بگذاریم.
وی در خصوص اوج بار سال جاری و اقدامات صورتگرفته برای عبور موفق از آن نیز بیان کرد: تا پیش از آغاز اوج بار سال جاری ظرفیت تولید برق کشور با 9 هزار و 500 مگاوات افزایش نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به بیش از 93 هزار مگاوات رسید و کنار آن برای عبور موفق از اوج بار تابستانی که در آن قرار داریم 180 اقدام راهبردی نیز تدوین شد که نهتنها شامل تجربیات موفق اقدامات سال 1401 و سال 1402 است، بلکه کنار تمرکز بهروی بخش افزایش سهم تولید، بخش مدیریت مصرف و بخش توزیع، همچنین در آن بهروی نقاط حساس شبکه انتقال برق تمرکز ویژهای صورت گرفت.
حائری در همین رابطه تشریح کرد: از آنجا که در سالیان گذشته تمرکز ویژهای روی تولید و توزیع برق وجود داشت، این موضوع باعث شد در شبکه انتقال نقاط ضعفی ایجاد شود که با توجه به حجم بالای انتقال انرژی در فصل گرم ضرورت داشت این نقاط ضعف برطرف شود.
معاون وزیر نیرو با ابراز اینکه برای رفع نقاط ضعف شبکه انتقال برق 60 نقطه حساس در شبکه انتقال مشخص شد، تصریح کرد: ظرف چند ماه و پیش از فرا رسیدن فصل گرم سال جاری با مجموعه پروژههای حیاتی که برنامهریزی کردیم موفق شدیم این نقاط ضعف را مرتفع کنیم.
وی در ارتباط با اهمیت اقدامات صورتگرفته اظهار داشت: هر یک از این پروژههایی که در بخش انتقال بهعنوان پروژههای حیاتی تعریف کردیم در شرایط عادی حدود دو تا سه سال طول میکشید تا اجرا شود، ولی با تمرکزی که روی این موضوع داشتیم، توانستیم سهم بسیار خوبی از این برنامهها را با موفقیت تکمیل کنیم.
حائری در همین رابطه توضیح داد: بهدلیل اینکه در دو سال گذشته تمرکز زیادی روی تولید برق داشتیم، این امر سبب شده بود در شبکه انتقال، گلوگاههایی بهوجود آید که بهدنبال اقدامات صورتگرفته 60 نقطه بحرانی شبکه انتقال برق تا قبل از تابستان سال جاری به اتمام رسید و اکنون در بخش انتقال نیز مشکلی نداریم.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اعلام اینکه در تابستان سال جاری نیروگاههای حرارتی بهطور 100 درصد آماده تأمین برق هستند، خاطرنشان کرد: در تابستانی که شروع کردیم از لحاظ ظرفیت تولید، تمامی نیروگاههای حرارتی کشور برنامههای تعمیرات خود را انجام دادند و بهطور 100 درصد آماده تأمین برق هستند.
وی در همین رابطه تصریح کرد: نیروگاههای جدیدی نیز که قرار بود داخل مدار بیایند با پیگیریهای بهعملآمده داخل مدار هستند و بنابراین در بخش تولید آمادگی لازم بهطور کامل وجود دارد.
حائری در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر ضرورت صرفهجویی در مصرف برق در همه بخشها بهویژه بخش خانگی تأکید کرد: با وجود زحمات و اقدامات فراوانی که در حوزه تولید و توزیع برق در سالهای گذشته انجام شده است، تأمین پایدار و حداکثری برق در بخشهای مختلف بهشدت به رفتار مصرفی مشترکان بهویژه در بخش خانگی بستگی دارد و امیدواریم در سایه همکاری مشترکان و زحمات همکاران ما در صنعت برق اوج بار سال جاری نیز با موفقیت پشتسر گذاشته شود.