حکم دادگاه لاهه گامی در مسیر عدالت است
- شناسه خبر: 5008
- تاریخ و زمان ارسال: 8 بهمن 1402 ساعت 9:59
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
واکنش ها به دادگاه لاهه علیه اسرائیل:
حکم دادگاه لاهه گامی در مسیر عدالت است
تا قبل از این رژیم صهیونیستی تنها در رسانهها و به دلیل اشغال سرزمینی متهم بود اما حالا بر پایه شواهد و مستندات و از منظر حقوقی و توسط مرجع معتبر قضایی همچون دادگاه لاهه در مورد ارتکاب به نسل کشی متهم شناخته میشود. این حکم در واقع مستندسازی جنایات اسرائیل در یک دادگاه بین المللی است.
به گزارش ایسنا، مدت زمان زیادی از اعلام موضع دولت آفریقای جنوبی مبنی بر طرح شکایت از رژیم اشغالگر قدس در دیوان بینالمللی دادگستری لاهه به دلیل اقدامات این رژیم در ارتکاب نسلکشی علیه مردم نوار غزه نمیگذرد که حکم اولیه صادر شد. دادگاه لاهه در این حکم گرچه سخنی از آتشبس به میان نیاورده اما رای بر صلاحیت خود برای بررسی جنایت جنگی و نسل کشی رژیم صهیونسیتی در غزه داده است.
آفریقایجنوبی: حکم لاهه علیه اسرائیل، گامی در مسیر عدالت است
رئیسجمهور آفریقای جنوبی ضمن استقبال از حکم دیوان بینالمللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی تاکید کرد که حکم این دادگاه در مسیر عدالت بوده و این رژیم باید به اجرای حکم صادر شده پایبند باشد.
سیریل رامافوسا، رئیسجمهور آفریقای جنوبی ضمن تقدیر از حکمی که دیوان بینالمللی دادگستری روز جمله علیه رژیم صهیونیستی مبنی بر اعمال تدابیر فوقالعاده علیه آن به دلیل جنگ در غزه صادر کرد، آن را گامی در مسیر عدالت خواند و گفت: از اسرائیل انتظار میرود که به اجرای این حکم متعهد باشد.
این دادگاه به رژیم صهیونیستی دستور داد تمام اقدامات ممکن برای جلوگیری از ارتکاب کشتارهای جمعی توسط نیروهایش و نیز ممانعت از تحمیل اقداماتی تنبیهی علیه اقدامات تحریکآمیز و نیز در پیش گرفتن تدابیری برای بهبود وضعیت انسانی در غزه را در پیش بگیرد.
اما در حکم دادگاه لاهه درخواست برای برقراری آتشبس مطرح نشده و درباره کشتار جمعی در غزه که محور شکایت مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی بود، حکمی صادر نکرد. احتمالا صدور چنین حکمی سالها زمان میبرد.
رامافوسا در ادامه خطاب به مردم با اشاره به نقضهایی که در رژیم آپارتاید در حق سیاهپوستها در این کشور انجام شد، گفت: ما در آفریقای جنوبی هرگز تماشاچی منفعلی نخواهیم بود که نظارهگر جنایاتی باشیم که علیه ما در دیگر نقاط انجام میشوند.
رئیسجمهور آفریقای جنوبی تاکید کرد که «ما از اسرائیل انتظار داریم به عنوان طرفی که خود را دموکرات میخواند و مدعی است که به حاکمیت قانون احترام میگذارد، به این اقدامات پایبند باشد.»
طرح چنین شکایتی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان دادگستری بینالملل به منزله پیروزی بزرگی برای کشور آفریقای جنوبی است که همواره از مساله فلسطین حمایت کرده و رنج و مشکلات فلسطینیها را شبیه به مشکلات مردم خودش در دوره حاکمیت آپارتاید میداند، مقایسهای که رژیم صهیونیستی به شدت با آن مخالفت میکند.
رامافوسا در حالی که چفیهای فلسطینی را بر دوش انداخته بود، همراه با چند تن از اعضای حزب کنگره ملی آفریقا، به تماشای پخش زنده قرائت حکم دیوان پرداخت. آنها پس از قرائت حکم، فریاد شادی سر دادند.
آنها در نشست دیگری در شهر «کیپتاون» نیز خوشحالی خود را از این حکم ابراز کردند.
جاستین دی اللند، یکی از مسوولان حزب کنگره ملی آفریقا در نشست کیپتاون گفت: ما گام اول را برای توقف خشونت در حق مردم بیگناه فلسطین برداشتیم، ما امروز از حکم صادر شده بسیار خرسند هستیم.
رونالد لامولا، وزیر دادگستری آفریقای جنوبی نیز درباره حکم صادر شده در حاشیه نشست حزب کنگره ملی آفریقا گفت که نلسون ماندلا، رهبر آفریقای جنوبی بعد از اینکه دیوان دادگستری بینالمللی دستور اعمال اقداماتی فوقالعاده علیه اسرائیل را به دلیل جنگش علیه غزه بدهد، روح ماندلا شاد خواهد شد.
لامولا اظهار کرد: فکر میکنم روح نلسون ماندلا به عنوان یکی از مدافعان توافقنامه ممنوعیت کشتار جمعی شاد خواهد شد.
حزب کنگره ملی آفریقا اقدامات رژیم صهیونیستی را به سیاست آپارتایدی که این حزب در آفریقای جنوبی با آن روبهرو بود، تشبیه کرد. وزیر دادگستری آفریقای جنوبی افزود: شکایت آفریقای جنوبی در لاهه اقدامی شجاعانه با انگیزه دفاع از ساختار جمعی متکی به اصول بود. او ادامه داد: این پیروزی برای قوانین بینالمللی است که هیچ استثنایی برای هیچ بخشی از جهان وجود ندارد و اسرائیل نمیتواند از عمل به تعهدات بینالمللی خود مستثنی باشد.
واکنش شمخانی به حکم دادگاه لاهه علیه صهیونیستها
مشاور سیاسی رهبری انقلاب حکم دادگاه لاهه درباره نسلکشی صهیونیستها در غزه را صرف نظر از اثرات اجرایی آن، «نماد خسران جاودان» برای این رژیم دانست.
دریابان علی شمخانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
در طول چهار ماه گذشته ناکامی رژیم صهیونیستی معطوف به عدم تحقق اهداف اعلام شدهاش شامل نابودی حماس، آزادی اسرا از طریق جنگ و دفع دائمی تهدید جبهه مقاومت بود. اعلام حکم تاریخی دادگاه لاهه، صرف نظر از اثرات اجرایی آن، «نماد خسران جاودان» برای این رژیم است.
دیوان بینالمللی دادگستری روز ۶ بهمن در حکمی از رژیم صهیونیستی خواست برای جلوگیری از نسلکشی در غزه اقدام کند.
بنیان رژیم صهیونیستی مبتنی بر خشونت و تبعیض است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: صدور قرار موقت از سوی دیوان بینالمللی دادگستری و واکنش خصمانه رژیم صهیونیستی، نشان داد که بنیان این رژیم مبتنی بر خشونت و تبعیض است.
«ناصر کنعانی» در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: صدور قرار موقت از سوی دیوان بینالمللی دادگستری و واکنش خصمانه رژیم صهیونیستی، نشان داد که بنیان این رژیم مبتنی بر خشونت و تبعیض بوده و وَقعی به هنجارها و مقررات حقوقی بینالمللی نمیگذارد. از سوی دیگر قرار موقت دیوان و نوع برخورد دولت آمریکا، نشانگر استفاده ابزاری واشنگتن از سازوکارهای قضائی بینالمللی است. وی افزود: قرار دیوان بینالمللی دادگستری -هر چند دیر – اما گواهی بر این واقعیت تلخ است که آنچه در غزه میگذرد، از مصادیق جنایات بینالمللی از جمله نسلکُشی است که با حمایت نامحدود دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی ارتکاب یافته و همچنان ادامه دارد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: جهانیان اکنون با این پرسش روبرو هستند که سازمانها و نهادهای بینالمللی حافظ صلح و امنیت بینالمللی، دیگر به چه مجوزی نیاز دارند تا رژیم صهیونیستی را مجبور به توقف نسل کشی نمایند؟
۶۰۰ وکیل شواهدی علیه رژیم صهیونیستی به دادگاه لاهه ارائه کردند
منابع رسانهای فلسطینی از ارائه شواهدی توسط ۶۰۰ وکیل به دیوان کیفری بینالمللی علیه نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه خبر دادند.
تیمی متشکل از بیش از ۶۰۰ وکیل از سراسر جهان به عنوان بخشی از شکایتی که علیه رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایات نسل کشی و پاکسازی نژادی در نوار غزه تنظیم کرده بودند، مدارکی را به دیوان کیفری بینالمللی ارائه کردند.
به گزارش خبرگزاری «فلسطین الیوم»، این شواهد در ۲ جلسه جداگانه که توسط وکلای مذکور با دفتر دادستانی دادگاه و رئیس بخش قربانیان آن برگزار شد، به دادگاه ارائه شد.
این تیم ماه نوامبر به رهبری «ژیل دیور» وکیل فرانسوی، شکایتی ۵۶ صفحهای را به دیوان کیفری بینالمللی تسلیم کرد و خواستار آغاز تحقیقات درباره جنایات ارتش دشمن صهیونیستی در غزه پس از هفتم اکتبر شد.
در این دادخواست به ریشههای اقدامات رژیم صهیونیستی از ابتدای شکل گیری آن، دوره قیمومیت انگلیس، وعده بالفور، نکبت و آوارگی مردم فلسطین، جنگهای رژیم اشغالگر و اعراب، توافق اسلو در سال ۱۹۹۳، محاصره تحمیلی به نوار غزه، عملیات طوفان الاقصی و جنگ ادامهدار علیه نوار غزه پرداخته شدهاست.
ارائه شواهد جدید همزمان با اعلام نظر دادگاه لاهه در خصوص دادخواست ارائه شده توسط آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در نوار غزه انجام شدهاست.
دیوان بینالمللی دادگستری روز جمعه رای خود را درخصوص «اقدامات اضطراری و موقت» برای تعلیق فعالیتهای نظامی رژیم صهیونیستی در غزه اعلام کرد. این دادگاه در این حکم صلاحیت خود را برای رسیدگی به این پرونده تایید کرد و از رژیم صهیونیستی خواست برای جلوگیری از نسلکشی اقدام کند.
آفریقای جنوبی با این اتهام که رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامیخود در نوار غزه، کنوانسیون منع نسلکشی مورخ ۱۹۴۸ را نقض کردهاست، در روز ۲۹ دسامبر شکایتی را علیه اسرائیل در دیوانبینالمللی دادگستری مطرح کرد و طی ۲ جلسه به آن رسیدگی شد.