سرخابی ها بالاخره به خصوصی واگذار شدند
- شناسه خبر: 7341
- تاریخ و زمان ارسال: 4 اردیبهشت 1403 ساعت 10:57
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
باشگاه های پرسپولیس و استقلال در فرابورس:
سرخابی ها بالاخره به خصوصی واگذار شدند
در جریان معاملات فرابورس، روند واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به سرانجام رسید و بدین ترتیب پتروشیمی خلیج فارس و شرکتهای تابعه ۸۵ درصد سهام استقلال و شش بانک خصوصی ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس را خریداری کردند.
به گزارش فرارو، به دنبال تایید صلاحیت متقاضیان دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در روز یکم اردیبهشت، از سوم اردیبهشت در فرابورس ایران مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه برگزار و در نهایت به صورت رسمی این مقدار از سهام این دو باشگاه به متقاضیان واگذار شد.
بر این اساس ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکتهای تابعه آن شامل شرکتهای پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانکهای شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵درصد) انتقال پیدا کرد.
طبق برنامه مراحل اداری انتقال سهم از سوی سازمان خصوصیسازی انجام خواهد شد.
همچنین قبلا ۱۰ درصد سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به هواداران آنها فروخته شده بود.
وزیر اقتصاد: سرخابیها در دولت سیزدهم واگذار شدند
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به معامله ۸۵ درصد سهام سرخابیهای پایتخت در فرابورس و واگذاری به بخش غیر دولتی، گفت: بعد از ناکامی تلاش سه دولت گذشته، ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس به کنسرسیومی از بانکها و پتروشیمیها در دولت سیزدهم واگذار شد.
سید احسان خاندوزی درباره واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال در یک گفتوگوی تلویزیونی، اظهار داشت: امروز ۸۵ درصد سهام دو باشگاه پر طرفدار و مردمی استقلال و پرسپولیس در فرابورس به بخش غیر دولتی واگذار شد.
وی افزود: دولت سیزدهم زمانی بر سر کار آمد که این ۲ باشگاه دچار محرومیتهایی شده بودند؛ در سال ۱۴۰۰ ستادی به عنوان ستاد واگذاری بین وزارتخانههای ورزش و جوانان و وزارت اقتصاد، سازمان خصوصی سازی و سازمان بورسی تشکیل شد و در اسفند ماه همان سال اولین گام برداشته شد؛ این در حالی بود که سه دولت قبل در این زمینه ناکام بودند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در دولت سیزدهم بورسی شدن دو باشگاه از محل افزایش سرمایه بدون حقتقدم انجام و در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تا از طریق عرضه به بخشهای خصوصی و تعاونی فرایند مالکیت این دو باشگاه حل و فصل شود که از سوی بخش تعاونی و خصوصی اقبال نشد.
خاندوزی با بیان اینکه تلاش دولت سیزدهم اصلاح اقتصادی و مالی است، گفت: تلاش دولت بر این بود تا مساله اتحاد مالکیت و بحث مدیریت و انضباط مالی را بتواند حل و فصل کند.
وی ابراز داشت: همزمان مساله جریمه آسیایی، فرصت اصلاح اقتصادی و مالی و مدیریت این ۲ باشگاه را فراهم کرد.
وزیر اقتصاد با اشاره به برگزاری مزایده گفت: در پایان سال ۱۴۰۲ تلاش شد تا از طریق کنسرسیومی از بانکهای غیر دولتی و صنایع پتروشیمی این مساله حل و فصل شود که این اتفاق امروز در فرابورس محقق شد. طبق اطلاعاتی که در فرابورس قرار دادند ارزش نهایی سهام این دو باشگاه اعلام و با ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای استقلال و ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای پرسپولیس نهایی شد.
خاندوزی عنوان کرد: با توجه به اینکه ۱۰ درصد معامله باید به عنوان نقدی و ۹۰ درصد اقساطی صورت میگرفت، امروز بخش نقدی قطعی شد و اقساط طی مهلتهای ۶ ماهه به کنسرسیومهای بانکی و پتروشیمی اعلام شده است.
وی خاطرنشان کرد: روز چهارشنبه (پنجم اردیبهشت ماه) با حضور وزیر ورزش و جوانان برنامهای در این زمینه برگزار خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد در نشست خبری در پاسخ به سوال ایسنا گفت: شرکتهایی که قرار است دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را در اختیار بگیرند دولتی نیستند اما ممکن است به اصطلاح شبه دولتی تلقی شوند. با این حال مدیریت این دو باشگاه به طور جدی تغییر میکند و سیاستگذاری آنها نیز کلا متفاوت میشود.
وی درباره روند واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال اظهار کرد که در بین تیمهای فوتبال تنها همین دو باشگاه پرسپولیس و استقلال دولتی هستند. مدتها بود که ملاحظاتی از باب مناسبات بینالمللی داشتند که قرار بر واگذاری این دو باشگاه بود. حیطه اصلی آن هم سازمان خصوصیسازی بوده و واگذاری قطعی است و به نهادهای دولتی هم واگذار نخواهد شد. ممکن است کسانی که میخرند شبه دولتی باشند. البته شبه دولتی یک تعریف و اصطلاحی است که در تصور عمومی ایجاد شده است؛ لذا شرکتهایی که قرار است پرسپولیس و استقلال را در اختیار بگیرند دولتی نیستند و اثر مدیریتی آنها به طور جدی تغییر میکند و سیاستگذاری نیز به طور کلی متفاوت میشود.