مانع تراشی های مخالفان FATF
- شناسه خبر: 11633
- تاریخ و زمان ارسال: 15 آبان 1403 ساعت 11:25
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
احمد فاطمی/ رشد ۸ درصدی بدون سرمایه گذاری و جذب سرمایه، چه در داخل و چه در خارج از کشور، امکان پذیر نیست و برای اینکه به چنین رشدی برسیم به ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم. چنین اتفاقی فقط از طریق منابع داخلی نمیتواند تامین بشود، لازمه این امر این است که ما بتوانیم روابط پولی، مالی و بانکی خودمان را عادی کنیم که این امر جز از طریق تصویب FATF امکانپذیر نیست.
البته عدهای از تندرو ها نگران هستند که ما با تصویب FATF دست خودمان را خواهیم بست که البته بنظر من این تلقی اشتباه است. اکثریت کشورهای جهان این قرارداد و قرارداد پالرمو را امضا و در کشورشان تصویب کردهاند. بنظر بنده روند سوییفت و کارکرد عادی بین بانکی در دنیا به جریان افتاده است. به همین جهت جلوگیری از تصویب این قرارداد، نتیجهای جز انزوای مالی برای ما ندارد.
جهان امروزه بسیار کوچک است و مرزهای فعلی فقط فیزیکی نیست و در دنیایی حضور داریم که این مرزها برداشته شده است. همچنین در امر تجارت و سرمایه گذاری، در جهان بدون مرز حضور داریم، درنتیجه ما نمیتوانیم دور خودمان دیوار بکشیم و بگوییم نمیخواهیم با جهان تعاملی داشته باشیم. ما باید با درک درست از روابط بین المللی در جهان پرآشوب امروز بتوانیم از منافع ملی خودمان قاطعانه دفاع کنیم و این امر جز با ترسیم پازل هایی از منافع ملی که در این پازل ها حداکثر روابط دوستانه با دنیا وجود داشته باشد ممکن نیست.
کشورها و اقتصاد های بزرگِ دنیا در مراودات تجاری، بازرگانی و مالی میان دولت ها تاثیرگذار هستند و ما نمیتوانیم از این مزیت به آسانی عبور کنیم.
نکته مورد توجه این است که متاسفانه تا به الان مانع تراشی های مخالفان FATF باعث جلوگیری از این تصویب شده است. اما نکته مورد توجه این است که دغدغه بسیاری از تندرو ها، مسئلهای سیاسی و بحث های جناحی نیست، برخی از این افراد معتقدند که ما نباید دست و پایمان را ببندیم و روابط بین المللی خودمان را گرفتار مشکلات کنیم.
اما این افراد باید قانع بشوند که ما اگر بخواهیم به کشوری تبدیل بشویم که با دنیا به صورت عادی روابط بین المللی داشته باشیم و بتوانیم از طریق این مراودات بین المللی سرمایه گذاران و کشورهای مختلف را ترقیب کنیم که با حفظ منافع ملی و خطوط قرمزمان به همکاری با ما بپردازند.
البته کشور ما نباید در حمایت از محور مقاومت تردید کند، زیرا منافع ملی فقط در داخل مرزها وجود ندارد، بسیاری از کشورها در بیرون از مرزهایشان منفعت دارند. در نتیجه، حمایت از جبهه مقاومت مصداق منفعت برای ما است. البته کشور ما اگر بخواهد به رشد ۸ درصدی برسد و بتواند جذب سرمایه گذاری داشته باشد، هیچ راهی جز اینکه در چارچوب مقررات، قواعد بین المللی و منافع ملی این قرارداد را تصویب کند ندارد.
طیف تندرو نیز در تلاش است تا مانع تراشی کند اما اراده ملت، رئیسجمهور، حاکمیت و مجلس شورای اسلامی قویتر از این فشار ها است.