نگاهی به تلفات و آسیب فعالان رسانه ای در حملات اسرائیل به غزه:
- شناسه خبر: 6813
- تاریخ و زمان ارسال: 20 فروردین 1403 ساعت 10:58
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
نگاهی به تلفات و آسیب فعالان رسانه ای در حملات اسرائیل به غزه:
اسرائیل به خبرنگاران و روزنامه نگاران هم رحم نمی کند
- به گزارش نهاد مستقل و غیردولتی کمیته حفاظت از روزنامه نگاران در گزارشی اعلام کرد از زمان آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر 2023 (نیمه مهر 1402) تاکنون گزارش های جمع آوری شده از قربانیان آغاز حملات اسراییل به ساکنان غزه نشان می دهد دست کم 95 روزنامه نگار یا فعال رسانه ای کشته شده که از میان این قربانیان ،90 نفر فلسطینی، 3 نفر لبنانی و 2 نفر هم تابعیت اسراییلی داشته اند. همچنین گزارش ها حاکی از زخمی شدن 16 خبرنگار در این حملات مرگبار است که هزاران کشته برجای گذاشته است. از سرنوشت 4 خبرنگار هم اطلاعی در دست نیست و مفقود اعلام شده اند و 25 خبرنگار هم در بازداشت سربازان اسرائیلی هستند
بشارت نو/ نهاد مستقل و غیردولتی کمیته حفاظت از روزنامه نگاران (CPJ) در گزارشی به تلفات و صدمات جانی خبرنگاران و روزنامه نگارانی پرداخته که حین انجام وظیفه خبری و پوشش حملات اسرائیل به مردم غزه جان خودرا از دست داده و یا دچار جراحت شده اند. خلاصه ای از این گزارش را در ادامه می خوانیم:
از زمان آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر 2023 (نیمه مهر 1402) تاکنون گزارش های جمع آوری شده از قربانیان آغاز حملات اسراییل به ساکنان غزه نشان می دهد دست کم 95 روزنامه نگار یا فعال رسانه ای کشته شده که از میان این قربانیان ،90 نفر فلسطینی، 3 نفر لبنانی و 2 نفر هم تابعیت اسراییلی داشته اند. همچنین گزارش ها حاکی از زخمی شدن 16 خبرنگار در این حملات مرگبار است که هزاران کشته برجای گذاشته است. از سرنوشت 4 خبرنگار هم اطلاعی در دست نیست و مفقود اعلام شده اند و 25 خبرنگار هم در بازداشت سربازان اسرائیلی هستند.
همچنین در گزارش CPJ به حملات متعدد، تهدید، اختلالات سایبری، سانسور و قتل اعضای خانواده، بازداشت خبرنگاران، آسیب به دفاتر رسانهها و خانههای خبرنگاران و فعالان رسانه و جلوگیری از کار آنان توسط رژیم صهیونیستی اشاره شده است.
شریف منصور، هماهنگکننده برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا CPJ در این باره گفت: “کمیته حفاظت از خبرنگاران تأکید میکند که روزنامهنگاران غیرنظامیانی هستند که در مواقع بحران، کار مهمی انجام میدهند و نباید مورد هدف طرفهای درگیر قرار گیرند روزنامه نگاران در سراسر منطقه برای پوشش این درگیری دلخراش، فداکاری های بزرگی انجام می دهند. کسانی که در غزه هستند، به ویژه، هزینه های بی سابقه ای را پرداخته اند و همچنان می پردازند و با تهدیدهای روبه افزونی روبرو هستند. بسیاری از آنها همکاران، خانوادهها و امکانات رسانهای خود را از دست دادهاند و در حالی که پناهگاه یا معبر امنی وجود ندارد، آنها همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند ”
بسیاری از خبرنگاران و روزنامه نگاران فلسطینی که در زمره جانباختگان این جنگ به شمار می روند به همراه خانواده های خود در حملات وحشیانه هوایی اسرائیل به خانه ها و اماکن مسکونی کشته شده اند.
برای نمونه به چند نفراز روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای اشاره می شود که در جنایات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده اند:
سلام میمه، روزنامه نگار آزاد و رئیس کمیته روزنامه نگاران زن در مجمع رسانه های فلسطینی به اتفاق همسر و سه فرزند خردسالش در اردوگاه جبالیا واقع در مال نوار غزه بعد از اصابت بمب های هواپیماهای اسرائیلی جان باخت . وی در سازمانی فعالیت می کرد که متعهد به پیشبرد کار رسانه ای برای روزنامه نگاران فلسطینی است.
عصام عبدالله، فیلمبردار خبرگزاری رویترز در بیروت، در نزدیکی مرز لبنان بر اثر شلیک از سمت سربازان اسرائیلی کشته شد. عبدالله و چند خبرنگار دیگر در حال پوشش دادن اخبار گلوله باران های پی در پی در جنوب لبنان بین نیروهای اسرائیلی و گروه شبه نظامی حزب الله لبنان بودند.
اولا عطاالله، روزنامه نگار مستقل فلسطینی که در چندین رسانه همکاری می کرد، در حمله هوایی اسرائیل به خانه ای که او و خانواده اش در آن پناه گرفته بودند، در منطقه الدراج شهر غزه در شمال غزه کشته شد. عطالله با 9 نفر از اعضای خانواده اش از جمله برادر و عموهایش کشته شد..
عطالله در آخرین توییت خود پرسیده بود: “چند شبانه روز ترور و مرگ دیگر را باید در غزه شمرد؟”
علاوه برکشتار روزنامه نگاران و خبرنگاران در بمباران های هوایی، سربازان اسرائیلی به عمد خبرنگاران حاضر در منطقه غزه را نیز به هنگام، پوشش دهی رخدادهای جنگ مورد حمله قرار می دهند.
محمد بعلوشه یکی از خبرنگارانی است که در هنگام تهیه گزارش برای شبکه تلویزیونی المشهد مستقر دردبی، مورد هدف گلوله یک تک تیرانداز اسرائیلی قرار گرفته است. بعلوشه درباره جراحتش گفته است: پس از شش ساعت عذاب حدود 30 دقیقه هوشیاری خود را از دست داده است. نیروهای اسرائیلی آمبولانس اعزامی برای تخلیه وی را رهگیری کردند و انتقال وی به بیمارستان برای مداوا را به تاخیر انداختند.
بعلوشه اسرائیل را متهم کرد که مستقیماً او را هدف قرار داده است. او به واشنگتن پست گفت: “من همه چیز (کاور) را پوشیده بودم تا ثابت کنم روزنامه نگار هستم، اما آنها عمدا مرا هدف قرار دادند.”
این خبرنگار می گوید: حمله به من بخاطر انتشار اخباری درباره مرگ فاجعه بار چهار نوزاد نارس در بیمارستان کودکان النصر بود که بعلت اجبار اسرائیل برای تخلیه بیمارستان بدون آمبولانس، این نوزدادن ازدست رفته و بدن آنها تجزیه شد.
منبع: وب سایت کمیته حفاظت از خبرنگاران
ترجمه و تلخیص: شاهد هاشمی زاده