هیچ کاری برای چهار هزار میلیارد تومان برق خورشیدی انجام نشد
- شناسه خبر: 9683
- تاریخ و زمان ارسال: 8 مرداد 1403 ساعت 15:52
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی:
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی نیز با تایید بحران در بخش صنعت، میگوید: واقعیت این است که ما از ده سال قبل بحران امروز را پیشبینی میکردیم. همان ده سال قبل به وزارت نفت پیشنهاد دادیم که بخشی از منابع حاصل از صادرات نفت را در انرژی خورشیدی سرمایهگذاری کند که اگر این مهم محقق شده بود، امروز با برخورداری از مزارع خورشیدی، بحرانی در بخش برق نداشتیم. آلمان این مسیر را رفته است اما متاسفانه بیتوجهی بخش دولتی به پیشنهادات بخش خصوصی در نهایت به زیان بخش خصوصی تمام میشود و امروز ما متضرر اصلی هستیم چرا که بخش خصوصی برق کافی برای تداوم فعالیت ندارد.
بازارهای بینالمللی از دست رفت
آرشنجفی در گفتوگو با خبر آنلاین گفت: کمبود برق امروز سبب شده است هم بازارهای بینالمللی را از دست بدهیم، هم با کاهش تولید ناخالص داخلی روبهرو شویم و هم موقعیت استراتژیکی که به واسطه پایداری شبکه و امکان صادرات برق فراهم میشود را از کف بدهیم. نجفی تاکید کرد: ما پیشنهادات کاربردی برای مدیریت همین شرایط را داشتیم اما دولتیها به ان اهمیت ندادند . در شورای گفتگوی بخش دولتی و خصوصی مطرح کردیم که با توجه به کمبود برق، بهتر است تقویم تعطیلات تابستانی برای صنایع تدوین شود و صنایع بدانند که به مدت پانزده روز در اوج مصرف برق، میتوانند تعطیل کنند اما متاسفانه این پیشنهاد با همراهی دولتیها مواجه نشد و آنها به همین تعطیلی دو روز در هفته صنایع راغبتر بودند. رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تاکید کرد: ما هجده هزار مگاوات کسری برق داریم. در این شرایط تعطیلی دو روز در هفته بسیاری از صنایع را با مشکل مواجه میکند. مثلا صنعت سیمان، فعالیتش طوری نیست که قادر باشد دو روز در هفته را تعطیل بماند و بقیه هفته را کار کند. وقتی کوره خاموش شد، فردا نمیشود فرایند تولید را از سر گرفت. او با تایید تعطیلی فولادیها گفت: اگر تقویم تابستانی تدوین شود، صنعتگر قادر است تا حدی این زمان را مدیریت کند. به عنوان مثال میتواند مرخصی سالانه کارگرانش را در تعطیلات تابستانی بیندازد و هزینههای سربار چون غذا و … را مدیریت کند اما وقتی دو روز در هفته تعطیل است، هزینه سربار کم نمیشود.
از چهار هزار مگاوات برق خورشیدی چه خبر؟
نجفی با اشاره به امضای قرارداد چهار هزار مگاوات برق در سال گذشته گفت: مقرر بود این چهار هزار مگاوات برق وارد شبکه شود، نکته اینجاست که وارد مدار شدن نیروگاه خورشیدی تنها هشت ماه تا یک سال به طول میانجامد اما متاسفانه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است و این امر نشان میدهد دولت هیچ اقدام حمایتی را برای حل مشکل در دستور کار ندارد
دولت چهاردهم و بحرانی به نام برق
نجفی تاکید کرد: با فعالیت آقای پزشکیان طبیعتا معجزه رخ نمیدهد. مشکل کمبود برق در سال آینده نیز بیشتر از امسال خواهد بود و تنها راه برای حل بحران، موافقت برای تدوین تقویم تعطیلات تابستانی و سپس سرمایهگذاری است. موضوع این است که اگر همین امروز دولت توانش را برای تامین برق و رفع ناترازی بگذراد، پنج سال بعد به نتیجه میرسیم، پس باید با این موضوع برخورد دقیق داشته باشیم.
تمرکز بر سیاست خواهش و تمنا
طبق اعلام سازمان هواشناسی در فصل گرم سال جاری پراکندگی جغرافیایی افزایش دما نیز با سالهای گذشته قابل مقایسه نیست و در بیش از ۱۷۰ایستگاه هواشناسی کشور در استانهای مختلف دمای بالای ۴۰ درجه به ثبت رسید که معنای دیگر این نکته نیز افزایش شدید تقاضای مصرف برق در پهنایی به وسعت کل جغرافیای ایران است، وضعیت عجیب و بیسابقهای که بررسیها نشان میدهد نسبت به میانگین بلند مدت افزایش دمای ۳ الی۶ درجهای را برای اکثر نقاط کشور به همراه داشته است. البته افزایش شدید دما و نقش آن در بالا رفتن تقاضای مصرف برق به ویژه در بخش خانگی تنها مشکل و نگرانی این روزهای صنعت برق کشور نیست چراکه گرمای هوا در ابعاد مختلف اثرات به شدت مخربی بر راندمان و بازدهی تولید برق در واحدهای نیروگاهی و نیز انتقال برق در شبکههای انتقال و توزیع دارد. با هر درجه افزایش دما میزان مصرف برق ۱۸۰۰ مگاوات افزایش و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت تولید کاهش مییابد، همچنین افزایش دما فشار بسیار زیادی به شبکه انتقال وارد میکند و آمار قطعیهای برق ناشی از حادثه را به شدت بالا میبرد. وزارت نیرو همچنان در صدد است بحران را با سیاست خواهش و تمنا مدیریت کند. البته این مدیریت به معنای برق رسانی به صنایع نیست . وزیر نیرو، علی اکبر محرابیان در تازهترین سخنانش اعلام کرده است: پیشبینی میشود در هفته پیش رو قلههای جدیدی از تقاضای مصرف برق ایجاد میشود و بر همین اساس از عموم هموطنان خواهشمندیم با صرفهجویی در مصرف برق فرزندان خود در این صنعت برای تأمین حداکثری برق در بخشهای مختلف یاری دهند. مدیر عامل شرکت توانیر با بیان اینکه احداث نیروگاه انرژی خورشیدی در جوار شهرکهای صنعتی یک گزینه مناسب است، خاطرنشان کرد: توانیر با تمام قوا از حوزه تولید حمایت می کند در شرایط بحران هماهنگی و برنامهریزی ضرورت دارد. ما نیز آمادگی انعقاد تفاهمنامه با موضوع مشوقها را داریم. طبق اعلام سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، اجرایی شدن تفاهمنامههای منعقد شده در راستای تأمین برق پایدار، تفویض اختیارات بیشتر به استانها جهت برنامهریزی دقیقتر و مدیریت موضوع، احداث پستهای فوق توزیع و خطوط انتقال و تخصیص بودجه لازم برای این امر، عبور از پیک مصرف با کمترین خسارت به واحدها، نگاه متفاوت به استانهای دارای اقلیم گرم، نصب کنتورهای هوشمند و کنترل پذیری، تهیه گازوئیل برای واحدهای دیزل دار، تغییر شیفت کاری واحدهای تولیدی به شب برای عبور از پیک، کمبود گاز برای نیروگاههای تولید برق که سوخت مصرفی آنها گاز است، از مهمترین مسائل و موارد مطرح شده توسط مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی استانها در این نشست بوده است.