پزشکیان: به شرافتم سوگند می خورم تنهایتان نخواهم گذاشت، تنهایم نگذارید
- شناسه خبر: 9270
- تاریخ و زمان ارسال: 17 تیر 1403 ساعت 18:34
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
ماراتن 4 هفته ای انتخابات ریاست جمهوری که بواسطه شهادت سید ابراهیم رئیسی، یکسال زودتر از موعد همیشگی برگزار شد، با پیروزی قاطع مسعود پزشکیان، کاندیدای اصلاح طلب به پایان رسید. هرچند در این دوره از انتخابات همچون سه انتخابات گذشته، مشارکت بطور معناداری پایین بود بطوری که مقام معظم رهبری نیز از «پیش بینی نشدن» مشارکت 40 درصدی دور نخست سخن گفتند، اما تنور انتخابات در دور دوم داغ داغ شد و تقابل نظرات و جریان فکری دو کاندیدا باعث شد بسیاری که در دور اول رای نداده بودند و یا حتی دعوت به تحریم انتخابات کردند؛ پای صندوق بیایند و این بار با مشارکت حدودا 50 درصد مردم، پزشکیان نهمین رئیس جمهور جمهوری اسلامی شد. در مرحله دوم انتخابات پزشکیان توانست با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای در مقابل ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رای جلیلی به پیروزی دست یابد.
از نکات جالب توجه در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، تبلیغات گسترده برخی از مدیران و استانداران دولت سیزدهم و حمایت از سعید جلیل با شعار «تداوم دولت رییسی» بود. موضوعی که باعث انتقاد و اعتراض گسترده ای شد که چرا بر خلاف قانون، برخی از دولتی ها به عنوان مجری انتخابات از موضع بیطرفی خارج شده و با امکانات دولتی و بودجه بیت المال برای کاندید مورد نظرشان تبلیغ می کنند. موضوع دیگر که مورد توجه تحلیل گران قرار گرفت، ریزش رای اصولگرایان در این انتخابات بود. شهید رئیسی در سال 1400 توانست 18 میلیون رای آورد اما در این دوره سعید جلیلی که در سراسر دوره تبلیغات صراحتا خود را ادامه دهنده تام و تمام دولت شهید رئیسی معرفی می کرد و بنرها و پارچه نوشته های این شعار با عکس جلیلی و رئیسی در سراسر کشور بطور وسیع نصب شده بود، تنها 13 میلیون رای آورد که 5 میلیون از رای شهید رئیسی در سال 1400 کمتر بود.
«شنیده شدن صدای بی صدایان توسط حکومت» نیز در این دوره از انتخابات خصوصا با عدم مشارکت 60 درصدی دور اول از جمله موارد مورد توجه تحلیلگران و فعالان سیاسی و اجتماعی بود. خصوصا که رهبر انقلاب نیز بر تحلیل این اتفاق توسط کارشناسان و جامعه شناسان تاکید کردند. بسیاری بر این باورند که اکثریت جامعه ایرانی از بسیاری از روش ها و اقدامات حاکمیتی دلخور و ناراحتند و لازم است تغییرات گسترده ای در شیوه حکمرانی صورت بگیرد. این موضوع البته مورد توجه مسعود پزشکیان قرار گرفت و او خصوصا در دور دوم انتخابات بر شنیده شدن «صدای بی صدایان» تاکید داشت و خود را ملزم به چنین کاری در دولتش معرفی کرد.
مخالفان مسعود پزشکیان خصوصا کاندیداهای پوششی این دوره از انتخابات و هوارداران سعید جلیل بسیار تلاش کردند تا با بزرگنمایی مشکلات کشور در دولت دوم روحانی، پزشکیان را احیاگر راه روحانی و دولت سوم او تلقی کنند اما پزشکیان در روزهای نخست انتخابات با سیدمحمد خاتمی دیدار کرد و خود را یک اصلاح طلب نامید که می خواهد ادامه دهنده راه خاتمی در اصلاح امور باشد. این موضوع در کنار حمایت علنی سید محمد خاتمی از وی باعث شد تبلیغات مخالفانش بی اثر شود.
تنهایتان نخواهم گذاشت، تنهایم نگذارید
رئیس جمهور منتخب ایران گفت: دستم را به سوی شما دراز میکنم و به شرافتم سوگند میخورم که در این راه تنهایتان نخواهم گذاشت. تنهایم نگذارید.
مسعود پزشکیان بعد از پیروزی در انتخابات در اولین پست خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مردم عزیز ایران انتخابات تمام شد و این تازه آغاز همراهی ماست. مسیر دشوار پیش رو جز با همراهی، همدلی و اعتماد شما هموار نخواهد شد دستم را به سوی شما دراز میکنم و به شرافتم سوگند میخورم که در این راه تنهایتان نخواهم گذاشت. تنهایم نگذارید.»
نیمه اول مرداد؛ مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که نیمه اول مردادماه مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب برگزار میشود.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مراسم تنفیذ توسط مقام معظم رهبری انجام میشود و طبق قانون اساسی مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در مراسم تحلیف یکسری مهمانهای داخلی و خارجی دعوت میشوند و تیم رئیس جمهور هم باید هماهنگیهایی را انجام داده و دولت مستقر هم هماهنگیهایی را صورت میدهد، لذا مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب نیمه اول مردادماه خواهد بود.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره اینکه آیا باید پزشکیان از نمایندگی مجلس استعفا دهد؟ اظهار کرد: در این باره دو نظر مختلف وجود دارد؛ درباره نمایندگانی که وزیر میشوند احتیاج به استعفا از نمایندگی نیست چون آنها برای وزارت از مجلس شورای اسلامی رای میگیرند.
تندروها در برابر ادب و فروتنی رئیسجمهور شرمنده خواهند شد
عباس عبدی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: با اطمینان خواهم گفت در اولین جلسه هیات دولت که آقای پزشکیان با همین کابینه شرکت کند چنان مودبانه، خوشرو و با فروتنی و صمیمیت و بدون ذرهای دلخوری برخورد خواهد کرد که تندروهای آنجا خودشان شرمنده عملکرد اخیرشان خواهند شد.
هوای سیاست ایران همیشه بهاری است. باید چتر را همراه داشت. پیشبینی آب و هوایش سخت است. فرصتهای آن چون ابر میگذرند. کافی است دو ماه پیش را به یادآورید. کسی که در آینده امروز ما را ببیند تحول را معجزه میبیند ولی برای مردم ما تحقق پذیر بود و محقق شد. چه خوب شد دور دوم هم داشتیم.»
محمدجواد آذری جهرمی:
پزشکیان پای «همه مردم» ایستاد
وزیر پیشین ارتباطات به پیروزی پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داد.
محمدجواد آذری جهرمی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به پیروزی پزشکیان نوشت: خدا صاحب دلهاست، صداقت و پافشاری دکتر مسعود پزشکیان بر «عدالت» و راه مولا علی، دلهای مردم را به او امیدوار کرد خدا برایش ساخت تا بیاید و بنا بر وعده اش همه ایران را خانواده خودش بداند و پای «همه آنها» بایستد. این مرام او بزرگترین عامل موفقیتش بود خدا توفیقش دهد برای ایران.
قدردان «همه مردم ایران» هستیم. چه آنها که به ایشان رای دادند -بویژه اکسهایی که برگشتند- و چه آنها که به جناب آقای دکتر جلیلی و چه عزیزانی که اصلا رای ندادند. امروز روز شکرگزاری ملی است. این مردم بودند که تعارضات سیاسی را تعیین تکلیف کردند و راه ادامه کشور را مشخص کردند.
از ستادهای انتخاباتی دکتر پزشکیان در سراسر کشور و عزیزانی که کمپین را در طول این انتخابات همراهی کردند، به سهم خودم تشکر می کنم. خدا قوت به تلاشهای بی وقفه و دشوارتان. به برگزارکنندگان انتخابات اعم از دولت، نیروهای انتظامی و امنیتی و عوامل نظارتی شورای نگهبان هم خدا قوت میگویم
ما با رای دادن پزشکیان را روی مین فرستادیم
احمد زیدآبادی نوشت: دکتر پزشکیان رسماً پیروز شد. ما با رأی دادن به او خدمتی به شخص وی نکردیم. به واقع او را روی میدان مین فرستادیم، میدان مینی که نقشهاش دست او نیست.
حرکت در چنین صعبراهی، نهایت درایت، احتیاط، شکیبایی، شجاعت و تواضع را میطلبد.
بدون کمک و حمایت رهبری، محسنی اژهای، محمدباقر قالیباف و سردار باقری و رفتار بسیار هوشمندانه، مسئولانه و مدبرانه ما ایرانیان دکتر پزشکیان نمیتواند گام از گام بردارد. او اما مرد نیکنفس و فروتن و بیکینه و صادقی است و همین خصائل میتواند اعتماد دیگران را جلب کند و راه تعامل به قصد گرهگشایی از انبوه بیکران مشکلات جامعه و کشور بگشاید.
آنچه مرا از ماجرای ریاست جمهوری آقای پزشکیان دلگرم میسازد، باورم به وجود خدا و خیر و عنایت اوست. تحولاتی که در این ۵۰ روز رقم خورد، گویی فقط کار خدا بود و همه پنداری طبق نقشه او کار کردند!
رئیسجمهور نهم ایران کیست؟
مسعود پزشکیان متولد ۷ مهر ماه ۱۳۳۳ در مهاباد است که سابقه نمایندگی در ادوار هشتم، نهم، دهم (نایب رئیس)، یازدهم و دوازهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را در کارنامه سوابق خود دارد. او همچنیندر دولت به عنوان وزیر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت هشتم (اصلاحات) و ریاست بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز را در کارنامه سوابق خود دارد. پزشکیان دارای مدرک دکترای حرفهای پزشکی و تخصص جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
وی پیشتر دو مرتبه برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دورههای یازدهم (سال ۱۳۹۲) و سیزدهم (سال ۱۴۰۰) نام نویسی کرده بود که در سال ۱۳۹۲ پیش از اعلام اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به نفع آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی دیگر داوطلب نامزدی این انتخابات از ادامه حضور در رقابتهای انتخاباتی انصراف داد و در سال ۱۴۰۰ نیز از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد؛ او برای سومین مرتبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ برای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام داوطلبی کرد که در نهایت در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ نام او از سوی وزارت کشور به عنوان یکی از ۶ نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری معرفی شد.
پزشکیان در جریان رقابت های انتخاباتی، با شعار «برای ایران» خود را «صدای بیصدایان» معرفی و تلاش برای تحقق «حق» و «عدالت» و همچنین «وحدت و انسجام» در جامعه و اجرای احکام «برنامه هفتم پیشرفت» و «سیاست های ابلاغی رهبری» را مهمترین وعده اش عنوان کرد؛ او همچنین در یکی از سخنرانی های تبلیغاتی خود اعلام کرد که «قول میدهم تا زمانی که زندهام از حقوق مردم ایران، قومیتها، جنسیتها، انسانها و همه با قدرت دفاع خواهم کرد. من نه وابسته پولم و نه وابسته پست و قدرت و فقط به مردم ایران وابستهام و تا جان در بدن دارم در خدمت مردم خواهم بود». ارتباطات مناسب و سازنده با دنیا برای رفع یا کاهش تحریمها، افزایش سرمایه گذاری خارجی برای تحقق رشد اقتصادی و اجرای قوانین به جای ایجاد قوانین جدید، از محورهای مطرح شده ای است که در اولویت برنامههای اقتصادی پزشکیان قرار دارد.
حل مشکلات روابط خارجی، بهبود روابط با کشورها، عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری با جهان از طریق رفع تحریمها، ارتقای جایگاه و امنیت و اقتدار ایران در جهان، متوقف کردن موج مهاجرت، فراهم کردن زمینه بازگشت ایرانیان خارج از کشور به وطن، و احیای صنعت گردشگری، ارتقای سطح فناوری افزایش تبادلات علمی با جهان از برنامه های مطرح شده از سوی پزشکیان در حوزه سیاست خارجی است.
پزشکیان اضافه کرد: مردم آمدهام تا در ایران ایجاد کنیم و این اختلافات، درگیریها و دعواها را حل کنیم و اجازه ندهیم فقط یک صدا بلند باشد، صدا مال همه است و این حرفی را که میزنم در همین مناظرات دیدید چهار نفر یک طرف و بنده هم یکطرف؛ و یکی از آقایان میگفت نمیگذارم رئیس جمهور شوید و بنده در جواب گفتم این مردم هستند که تصمیم خواهند گرفت که چه کسی رئیس دولت شود.
تنظیم و توزیع عادلانه بودجه عمومی کشور با اولویت حمایت از اقشار کم برخوردار، حکمرانی مطلوب در صندوقهای بازنشستگی با تاکید بر نظام شایسته سالاری، رفع بحرانها و کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، توزیع عادلانه یارانهها متناسب با اطلاعات واقعی و تدوین سیاست های هدایت تدریجی توزیع یارانه ها، افزایش سهم کمک دولت در تامین هزینه های درمانی و استعدادیابی، آموزش و توانمندسازی بهمنظور اشتغال زایی و کاهش آسیبهای اجتماعی نیز از سیاستها و برنامههای راهبردی رئیس جمهور منتخب در حوزه رفاه و تامین اجتماعی است.
پزشکیان در مرحله نخست انتخابات که در تاریخ ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد، در رقابت با سعید جلیلی، مصطفی پورمحمدی و محمدباقر قالیباف با کسب ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و۹۹۱ رای به عنوان نفر اول به مرحله دوم انتخابات راه یافت. سعید جلیلی نیز با کسب ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸رای به عنوان نفر دوم به مرحله دوم انتخابات راه یافت.