یزد استانداری شجاع می خواهد
- شناسه خبر: 9801
- تاریخ و زمان ارسال: 14 مرداد 1403 ساعت 16:23
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
دولت چهاردهم روزهای نخست استقرار در پاستور را سپری می کند و آنچه این روزها بیش از همه چیز رئیس جمهور جدید و مشاورانش را به خود مشغول کرده، تعیین وزرا و معاونین دولت است. در این میان در استان ها نیز بحث داغ میان فعالان سیاسی و اجتماعی؛ انتخاب استاندار جدید و شاخصه ها و معیارهایی است که باید برای انتخابش مورد نظر دولت باشد.
بشارت یزد در نظر دارد پیرامون ویژگی های مهم استاندار آینده یزد و بایدها و نبایدهایی که دولت چهاردهم در گزینش استاندار باید مدنظر قرار دهد، با شخصیت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گفت و گو کند. در اولین گام با غلامعلی سفید، استاندار اسبق یزد، رئیس اسبق شورای شهر و یکی از چهره های شاخص اصلاح طلبی استان به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانیم:
یزد، استانداری شجاع می خواهد
غلامعلی سفید در خصوص ویژگی های استاندار آینده یزد تصریح کرد: به نظر بنده اولین ویژگی استاندار آینده یزد این است که باید انسان شجاعی باشد. متاسفانه در حال حاضر استان رییس اجرایی ندارد. نماینده دولتی که حرف آخر را بزند، ندارد و متاسفانه مدتی است که این اتفاق افتاده است. در گذشته شهید صدوقی با خصوصیات متفاوتشان، مرحوم آیت الله خاتمی با اخلاقشان بر همه مسائل مسلط بودند و مرحوم محمدعلی صدوقی با ارتباطات خوب در کشور و نمایندگی رهبری که در یزد داشتند، مسائل یزد را هدایت می کردند که متاسفانه آن وحدت و انسجام گذشته برای هدایت امور این روزها کمتر دیده می شود.
استاندار اسبق یزد در ادامه با اشاره به اینکه استاندار، رییس شورای تامین استان است؛ اظهار کرد: مسئول اجرایی استان باید عامل مهم وحدت و انسجام و حرف آخر را زدن و جلو تفرقه ها را گرفتن در استان باشد و از دخالتهای بی موردی که می خواهند در امورات استان اختلال ایجاد کنند جلوگیری کند و حرف آخر را بزند و تصمیم گیرنده نهایی با توجه به شنیدن حرف اعضای شورای تامین استان، باشد.
سفید، از دیگر خصوصیات مهم استاندار آینده یزد را کادر ساز بودن و توانایی جذب نیروهای جدید عنوان کرد و گفت: متاسفانه در دولتهای یازدهم و دوازدهم نیروهای جوان و توانمند جذب نشدند و این موضوع دست مقامات را برای مشخص کردن گزینه مناسب برای مدیرتهای کلان بسته است. مبحثی که در جناح مقابل ما به خوبی اتفاق افتاد و در دولت سیزدهم نیروهای مختلفی برای هر سمت در اختیار دولت بود. با توجه به عدم وجود حزب پر قدرت در ایران، استاندار باید توانایی لازم برای کادرسازی و آموزش نیروهای لازم برای آینده را داشته باشد.
رییس اسبق شورای اسلامی شهر یزد از دیگر خصوصیات استاندار آینده را توسعه گرا بودن از جهات مختلف عنوان کرد و گفت: استاندار آینده باید از جهات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، مذهبی و … تفکر توسعه آفرین داشته باشد. وی باید پروژه های بزرگی برای استان تعریف کند و بعد مراحل اجرایی آن را برای مردم گزارش دهد.
وی در ادامه تصریح کرد: به نظرم استان یزد می تواند به قطب تولید انرژی خورشیدی کشور و یا مرکز باروری ایران تبدیل شود و با توجه به مرکزیت و راههای مواصلاتی می تواند به مرکز انبارداری کشور نیز تبدیل شود. برای رسیدن به این اهداف باید استاندار برنامه ریزی داشته و در اجرا نیز مطابق زمانبندی به مردم گزارش دهد.
سفید گفت: متاسفانه در دولت روحانی نتوانستیم پروژه های مناسبی را برای توسعه یزد تعریف کنیم و یا اگر هم کردیم تبلیغات مناسب روی آن پروژه ها انجام ندادیم و نتوانستیم مردم را در خصوص اجرای کارهای بزرگی همچون انتقال آب خلیج فارس به یزد آگاه سازیم.
وی افزود: در بحث آب از همان ابتدا طرح های مختلفی برای انتقال آب به یزد مطرح بود، طرح خرسان، طرح عمان و یا طرح خلیج فارس که با آمدن استانداران مختلف هیچ کدام به نتیجه نرسید. این موضوع باید پروژه عمده و مهم استان باشد و مدام به مردم گزارش بدهند که در چه مرحله ای از اجرا قرار داریم؟
استاندار اسبق یزد در خصوص پروژه آب دریای عمان اظهار کرد: در این خصوص در دولت روحانی قراردادی به شکل مشترک با استان اصفهان بسته شد و قرار شد از دریای عمان به سمت یزد و اصفهان آب بیاوریم که بعد در دولت سیزدهم این پروژه بنا به دلایلی منتفی شد.
وی در خصوص پروژه های خوب اجرا شده در دولت سیزدهم گفت: ایجاد پروژه رینگ شهری و بحث آبرسانی به صنایع، در خدمت گرفتن منابع مالی صنایع استان به نفع مردم استان، خرید هواپیما برای یزد و یا حمایت از تیم های ورزشی خصوصا صعود به لیگ برتر مواردی است که باید توسط استاندار بعدی هم پیگیری شود.
سفید در خصوص گمانه زنی های مختلف در خصوص استاندار آینده یزد و معرفی نفرات انتخاب شده برای این سمت به جامعه بیان کرد: به دور از دعواهای داخلی و جناح بازی در حال بررسی اشخاص مختلف برای معرفی به مقامات بالاتر هستیم اما اینکه نهایتا این نفرات انتخاب بشوند اصلا مشخص نیست و شاید گزینه دیگری مطرح گردد. این موضوع یکی دیگر از معایب نداشتن حزب در ایران است. هنوز هیچ گزینه ای انتخاب نشده است و گمانه زنی هم در این باره درست نیست.
وی در خصوص انتخابات اخیر و اینکه در پایتخت اصلاحات رای سعید جلیل اندکی بیش از مسعود پزشکیان شد، گفت: در استان یزد عموما روحیه، روحیه اصلاح طلبی بوده است و نمی شود با یکی یا دو دوره انتخابات این موضوع را مطرح کرد که جریان اصلاح طلبی جایش را به جناح رقیب داده است. چون در مجموع در شهرهای بزرگ و همچنین دوره های مختلف انتخابات چه مجلس، چه شورای شهر و یا ریاست جمهوری؛ عموما رای در استان یزد با اصلاح طلبان بوده است و هیچ شکی در این مورد نیست.
استاندار اسبق یزد در خصوص برابر شدن تقریبی آمار رای جناح اصولگرا و اصلاح طلب در استان یزد اظهار کرد: در دولتهای یازدهم و دوازدهم اقدامات بسیار خوبی انجام شد اما عدم توانایی در معرفی آنها باعث القای کم کاری دولت های یازدهم و دوازدهم در یزد شده بود و مردم قرابت کمتری به جناح اصلاح طلب نشان دادند و دوم اینکه این جناح تشکیلات از هم پاشیده ای در یزد بود و در 8 سال گذشته هم هیچ تلاشی برای ساماندهی این موضوع انجام نشده بود و آمادگی هم برای تبلیغات در این خصوص وجود نداشت. این در صورتی بود که جناح اصولگرا با قدرت کارش را در این موارد انجام داده بود. در شهرها و روستاها کار تبلیغاتی فراوانی در این سه سال انجام داده بودند تا جایی که بخش زیادی از روحانیت در انتخابات اخیر برای تبلیغات یک کاندیدای خاص در خدمت این گروه بود و با افزودن ابعاد مذهبی به مبحث انتخابات، توانستند تاثیر گذاری زیادی داشته باشند.
وی با اشاره به حمایت تمام قد مسئولین فعلی استان از کاندید مورد نظر خود گفت: در هیچ دوره ای به اندازه زمان فعلی نشده بود که مسئولین استان از یک کاندیدا در این حجم حمایت کرده باشند. همچنین قهر کردن عده زیادی از مردم با صندوق رای که عموما رای آنها در صورت شرکت در انتخابات به گزینه های اصلاح طلب است، دست به دست هم داد تا اینکه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در یزد میان دو جناح متعادل باشد.
سفید با اشاره به شخصیتهایی که توانایی لازم برای مدیریت کلان مذهبی و فکری را در یزد داشتند و مجبور به مهاجرت به شهری دیگر شدند، گفت: در این خصوص می توانم آقای معزالدینی را نام ببرم. مسئولین و بزرگان حتی اجازه ندادند ایشان در یزد نماز جماعت بخوانند یا بگذارند ایشان امام جمعه موقت یزد باشند چون به هر حال ایشان اندیشه های روشن فکرانه و اصلاح طلبانه داشتند. بنابراین مجبور شدند از یزد به قم بروند در صورتی که ایشان می توانستند مانند شهید صدوقی مرجعی برای مردم شهر باشند و متاسفانه نه جامعه اصلاح طلب یزد نه مطبوعات و نه مردم هیچکدام و هیچگاه اعتراضی در این خصوص انجام ندادند که این یکی از ضعفهای ماست. متاسفانه در سالهای اخیر جامعه اصلاح طلب همه چیز را دست جناح مقابل سپرد و نتیجه شد چیزی که امروز در شهر می بینیم.