آخرین باری که شام خوردیم را به یاد نمی آورم!
- شناسه خبر: 10986
- تاریخ و زمان ارسال: 10 مهر 1403 ساعت 11:39
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
بدترین تورم و افزایش سرسام آور قیمت مواد غذایی در پرجمعیت ترین کشور آفریقایی منجر به اعتراضات خونین هم شده است
ترجمه و تنظیم : شاهد هاشمی زاده / افزایش سرسام آور قیمت مواد غذایی در نیجریه ،پرجمعیت ترین کشور آفریقایی ، اعتراضات خونینی را به دنبال داشته است.
بولا آدشیان،زن 55 ساله که آخرین بار 16 ساعت پیش غذا خورده ، بسیار گرسنه است. او برای از بین بردن درد ناشی از گرسنگی ، آپارتمان محقر و کوچک یک خوابهاش را ترک میکند و در خیابانهای شلوغ محلهاش در لاگوس، پایتخت تجاری نیجریه قدم میزند.در بازگشت، کمی آب می نوشد و منتظر می ماند تا باقیمانده لوبیا و نان فروخته نشده را به صورت اعتباری از یک فروشنده مواد غذایی در اواخر روز بگیرد. او غذا را با سه نوهاش ،دارا، آینکه و اوبا تقسیم میکند . آنها نیز به همراه مادرشان استر در خانه مادربزرگشان زندگی می کنند و درصبح فقط پنج عدد بیسکویت خورده اند و دیگرچیزی برای خوردن نداشته اند. آدشیان به عنوان آشپز هفته ای 10000 نایرا (6.49 دلار) درآمد دارد، اما برای تامین مواد غذایی هفتگی خانواده اش کافی نیست.او با شکوه از این وضعیت می گوید : آخرین باری را که امسال در این خانه شام خوردیم، به یاد نمیآورم. اگر آنها بتوانند روزانه یک غذای کاساوا (یک نوع گیاه ریشه ای.) بخورند، روز خوبی است.”آدشیان و سه نوه و دخترش مانند میلیون ها خانواده ای هستند که هر شب در نیجریه گرسنه می خوابند. دولت نیجریه با اجرای طرحی موسوم به اصلاح اقتصادی ، تورم را به شکل بی سابقه ای بالابرده است .اکنون ، بدترین تورم تاریخ ، نیجریه ای ها رادرخطر گرسنگی و مرگ قرارداده است .آنهابرای بقا با گرسنگی هرروزه دست و پنجه نرم می کنند. بولا تینوبو رییس جمهورنیجریه که پارسال به روی کار آمد علاوه بر لغو یارانه سوخت و برق ، ارزش نایرا پول ملی کشورررا دربرابردلار بسیار کاهش داد تا به زعم خود سرمایه گذاری های خارجی را جذب کند و از آن برای پروژه های زیربنایی استفاده نماید .با این اقدامات به یکباره قیمت بنزین سه برابر شد و نایرا دربرابر دلارسقوط شدیدی کرد .قیمت مواد غذایی افزایش زیادی یافت و رییس جمهور تینوبو مجبور شد ،درهای ذخایراستراتژیک ملی غلات رابرای کنترل اوضاع بحرانی و شورش ها بازکند و به خانواده های گرسنه به طوررایگان جیره های غذایی بدهد .این اقدام مثل یک مسکن موقتی بود . امروزه مواد اولیه خوراکی مانند برنج، حبوبات و نان به اقلام لوکس تبدیل شده اند. به گفته سازمان عفو بین الملل، مشکلات اقتصادی باعث اعتراضات سراسری در نیجریه شده و تاکنون حداقل 22 نفردردرگیری با پلیس کشته شده اند .
دختر بولا ، استر که از تمیزکردن و شست و شوی یک دستشویی درمدرسه ای در حومه ثروتمند نشین لکی، ماهانه 60000 نایرا به دست میآورد می گوید تقریبا نیمی ازاین درآمدم را صرف هزینههای حمل و نقل میکنم چراکه از زمانی که قیمت بنزین از 165 نیره در هر لیتر به 600 نیره پس از کاهش یارانهها افزایش یافت، هزینه حمل و نقل هم سه برابر شده است ، بقیه اش را هم برای بچه هایم غذا و پوشاک می خرم .بولا آدشیان نیز با افزایش سه برابری تعرفه ها ، نتوانسته قبوض برق را پرداخت کند. او در آپارتمان تاریک و بی برق خود می گوید بعد از خرید یک قوطی برنج، یک قوطی لوبیا و مقداری گوجه فرنگی، چیزی که باقی می ماند صرف خرید گاز برای پختن آن ها می شود . اولویت قبل از شارژ برق ، غذا خوردن است .”
بولا آدشیان، که در حالی که نیجریه با تورم بیسابقه و افزایش قیمتها دست و پنجه نرم میکند، برای تامین غذای خانوادهاش تلاش میکند،
دراستان های شمالی تولید کننده ، بحران ناشی از اصلاحات اقتصادی با حملات مداوم باندهای مسلح به مزارع محصولات و مواد غذایی تشدید شده است. سیل و خشکسالیهای مرتبط با تغییرات اقلیمی نیز تولید محصولات و مواد مصرفی مردم رادراین مناطق کاهش داده و قیمتها را بالاتر برده و میلیونها نفر را به سمت گرسنگی سوق داده است. اصلاحات اقتصادی تأثیر زیادی بر توانایی افراد کم درآمد برای تأمین غذای کافی برای خود داشته است. دیوید استیونسون، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل در نیجریه معتقد است : از 55 میلیون نفری که امسال با سطوح بحرانی امنیت غذایی در غرب آفریقا مواجه هستند، 32 میلیون نفر در نیجریه هستند که این رقم در سال 2023، 25 میلیون نفر بود. تورم ملی سبد غذایی (در نیجریه) سالانه 40 درصد است که بالاترین تورم در 30 سال یا بیشتر و بالاترین تورم غذایی در آفریقا در حال حاضر است. در اعتراضات ماه های اخیر ، تظاهرکنندگان از تینوبو خواستند تا یارانه بنزین و برق را بازگرداند. اما رئیسجمهور از معترضان خواسته است که صبور باشند و منتظر بمانند تا اصلاحات او به ثمربرسد .چندی پیش تینوبو گفت :دولت در حال افزایش بودجه برای اجرای پروژههای زیربنایی است. او مثال زد که پرداخت وام برای برای دانشجویان را آغاز کرده است و در حال ساخت هزاران واحد مسکونی در 36 استان می باشد .اگرچه بولا آدشیان از واهمه خشونت پلیس به جمع تظاهرات درلاگوس نپیوست ، اما بسیاری از همسایگانش این کار را کردند. بولا با اشاره به غرفه های خالی مواد غذایی در دو طرف خیابان نزدیک خانه اش می گوید: ” ما امیدمان را از دست داده ایم.”این روزها نوه های او نمی توانند انتظار سه وعده غذایی در روز را داشته باشند.وقتی نوه هایش برای خوردن گوشت گریه میکنند و از خوردن پوست گاو دودی ، یک جایگزین ارزانتر که او با برنج در روزهای یکشنبه به آنها می دهد خودداری می کنند او نمی داند چه کند و بسیار آشفته می شود .او می گوید نیجریه مانند گذشته نیست. به آنها می گویم که خوش شانس هستند که حتی همین یک وعده غذایی را نیز می توانند بخورند.