اسرائیل با ترور هنیه فرآیند آتشبس را به آتش کشید
- شناسه خبر: 9809
- تاریخ و زمان ارسال: 14 مرداد 1403 ساعت 16:27
- منتشرکننده: بشارت آنلاین
تحلیلگر سیاست خارجی گفت: ایالات متحده با توجه به اینکه در سال انتخابات قرار دارد به هیچ عنوان خواهان گسترش شعله های جنگ در خاورمیانه یا درگیری نیروهای خود نیست. از طرف دیگر، علیرغم اینکه مسئولیت این حمله را از گردن خود باز کرده است و خود را بی اطلاع معرفی کرده ولی نمیتوان برخورد کنگره ایالات متحده را در سفر نتانیاهو به واشنگتن زمینه ساز و تحریک کننده چنین اعمالی ندانست. حمایتی آنچنانی و ده ها بار تشویق او در کنگره، اعتماد به نفس و اعتماد به حمایت آمریکا را برای چنین عملی در پی داشته است.
ساسان کریمی تحلیل گر مسائل بین الملل در گفتوگو با ایلنا، در ارزیابی ترور اسماعیل هنیه و چگونگی رخداد این اتفاق گفت: این اتفاق دو جنبه داشت، ترور آقای هنیه و اینکه این ترور در داخل مرزهای ایران بود. یعنی هم عملی تماما تروریستی و هم تعرض به خاک کشور ما بود. در هر دو مورد البته ایران صاحب حق است ولی اینکه در داخل مرزهای ایران این اتفاق افتاد، ورود ایران به ماجرا را افزون میکند. اسرائیل با این عمل هم رهبر مهمی مانند اسماعیل هنیه را ترور کرد، هم فرآیند آتش بس را به آتش کشید که این هم در راستای منافع شخصی نتانیاهو بوده و هم تعرضی به جمهوری اسلامی ایران. به خصوص در بزنگاه موجود اسرائیل تلاش کرده حمله هفتم اکتبر و عملیات وعده صادق را با چنین کاری جبران کند. در مواجهه با اسرائیل باید توجه به افعال موذیانه و دزدانه داشت که روش این رژیم است. هر چند برای ما خسارت بار است، اما در کل این خُلق بازیگران ضعیف و ترسو است. البته امور مربوطه در زمینههای اطلاعاتی، امنیتی و نفوذ و جاسوسی احتمالی با توجه به نحوه انجام عملیات ترور باید بررسی عمیق شود که طبعاً دستگاههای مسئول مشغول آن خواهند بود.
کریمی در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از وضعیت به وجود آمده در منطقه چیست و چه اتفاقاتی رخ خواهد داد، گفت: همانطور که عرض شد فرآیند آتش بس و تبادل اسرا به آتش کشیده شد. همانطور که دیدیم آقای ولی نصر هم گفت این فرآیند تا مدت قابل پیش بینی از میان رفته است. در عین حال به نظرم درگیری با لبنان و ضربه به حزب الله در هفتههای پیش رو از سوی رژیم صهیونیستی آغاز نخواهد شد. در واقع گویی نتانیاهو زهر خود را ریخته است. باید تحلیل کرد که آیا اساساً این تهدیدها برای حمله به لبنان خبرسازی فریب بوده یا واقعیتی داشته که با عملیاتی اینچنین جایگزین شده است.
این تحلیلگر سیاست خارجی درباره پاسخ ایران به ترور اسماعیل هنیه گفت: طبعاً واکنش ایران با توجه به بزنگاه مهمی که از نظر تشکیل دولت جدید در آن قرار داریم نیازمند طراحی است و احتمالاً در سطوح بالا در این زمینه تصمیم گرفته خواهد شد. اما به هر روی حماس و دیگر کنشگران محور مقاومت هم حق خود را برای تلافی ترور شهید هنیه برای خود محفوظ خواهند دانست و هم ایران تعرض و ترور در سرزمینش را زمینه ای برای حق خواهی خود خواهد دانست. اما اینکه چه زمانی، در چه قالبی و با چه دامنه و شکلی از این حق استفاده کند، طبعاً با توجه به جمیع جهات خواهد بود.
کریمی در پاسخ به این سوال که آمریکا در این زمینه چه اقداماتی انجام خواهد داد، گفت: به هر حال ایالات متحده با توجه به اینکه در سال انتخابات قرار دارد به هیچ عنوان خواهان گسترش شعلههای جنگ در خاورمیانه یا درگیری نیروهای خود نیست. از طرف دیگر، علیرغم اینکه مسئولیت این حمله را از گردن خود باز کرده است و خود را بی اطلاع معرفی کرده ولی نمیتوان برخورد کنگره ایالات متحده را در سفر نتانیاهو به واشنگتن زمینه ساز و تحریک کننده چنین اعمالی ندانست. حمایتی آنچنانی و دهها بار تشویق او در کنگره، اعتماد به نفس و اعتماد به حمایت آمریکا را برای چنین عملی در پی داشته است.
وی افزود: ایالات متحده اکنون تلاش میکند ایران و نیروهای مقاومت را به خویشتنداری دعوت کند ولی در عین حال واشنگتن باید پاسخ دهد که اگر قرار باشد بعد از هر عمل تعرضآمیز و تروریستی اسرائیل، آمریکا میانجی دعوت به خویشتنداری باشد و بعد از هر ضربه ای به رژیم صهیونیستی دفاع تمام قد از تلافی توسط تلاویو کند، همیشه هر نزاعی به سود اسرائیل و بعد از عمل یا عکس العمل او تمام خواهد شد و این اهلیت کنشگری نظیر آمریکا را در چنین صحنه ای برای دعوت به خویشتنداری بیش از پیش زیر سوال خواهد برد. دولت ایالات متحده باید فکری به حال نفوذ اسرائیل در واشنگتن و تحمیل هزینههای اسرائیل به آمریکا به خصوص در موضوعات مشروعیتی کند. بارقه این امر را باید تظاهرات ضداسرائیلی دانشجویان در آمریکا ایجاد کرده باشد.